Natural Hormon



 
Čo je to serotonín a akú má funkciu vo vašom tele?
Serotonín je prírodne sa vyskytujúca látka v ľudskom tele, ktorá funguje ako neurotransmiter na prenášanie signálov medzi nervovými bunkami v tele. V ľudskom tele má širokú škálu funkcií. Býva nazývaný aj hormónom šťastia, pretože prispieva k pocitu pohody. V mozgu serotonín ovplyvňuje úroveň nálady, úzkosti a šťastia. Nízke hladiny serotonínu sú spojené s depresiou.

Ako neurotransmiter má tiež dôležité úlohy v iných častiach tela. V skutočnosti sa väčšina serotonínu v tele nachádza vo vašom tráviacom trakte, nie v mozgu. Črevá nielen produkujú takmer všetok serotonín v tele, ale serotonín je tu tiež potrebný na podporu zdravého trávenia.
Ako prekurzor melatonínu pomáha regulovať cykly spánku a bdenia tela a ovláda vnútorné hodiny vášho tela.
Aké sú príznaky nízkej hladiny serotonínu v tele?
Nízke hladiny serotonínu sú spojené s nasledovnými príznakmi:
slabá pamäť


 
  • zlá nálada
  • úzkosť
  • túžba po sladkých alebo škrobových potravinách
  • ťažkosti so spánkom
  • nízke sebavedomie
  • agresivita


Ako prirodzene bez liekov zvýšiť hladinu serotonínu v tele?
Cvičenie má antidepresívny účinok a niektoré výskumy ukazujú, že cvičenie zvyšuje funkciu serotonínu v mozgu. Potraviny, ktoré obsahujú väčšie množstvo aminokyseliny triptofán, prispievajú k zlepšeniu nálady. Triptofán je totiž prekurzor, hlavná zložka, ktorú telo potrebuje na výrobu serotonínu. Doplnky výživy (prelinkovanie na produkt) obsahujúce prekurzory pre tvorbu serotonínu v tele. Takýmto doplnkom je aj
Harmony Therapy.


 
HT Harmony Theraphy
Harmonic Theareupetic Liquid

Všetky informácie na stránkach a e-shope NATURAL HORMON nie sú určené ako lekárske odporúčania pre diagnostiku a liečbu.
Autori nepreberajú zodpovednosť za vaše výsledky. Žiadna z informácií tohto blogu nenahrádza váš vzťah a spoluprácu s kvalifikovaným, atestovaným lekárom.



















    Spánok aký má byť